klaver

Streekproducten Zuid-Holland: Leidse kaas


De planken in onze boerderijwinkel zijn gevuld met de lekkerste streekproducten uit Zuid-Holland. We vertellen graag wat meer over onze populairste streekproducten, waarbij onze Boeren-Leidse kaas met stip op 1 staat.

Leidse kaas


Bij ons kun je échte Leidse kaas kopen. Wij maken en verkopen Boeren-Leidse kaas met sleutels. Bijzonder, want er zijn nog maar zo’n vijf boeren die Leidse kaas produceren. Onze Leidse kaas voldoet aan strenge eisen. Door de melk op natuurlijke wijze te laten opromen, krijgt Leidse kaas het lage vetgehalte dat de kaas zo lekker kruimelig van structuur maakt. De toevoeging van komijn maakt de kaas heerlijk op een bruine boterham, maar ook bij de borrel.

Roomboter


De room die overblijft bij het maken van Leidse kaas, verwerken we tot overheerlijke boerenroomboter. Wij verkopen zowel hun ‘Boeren-Leidse met sleutels’ als de boerenroomboter aan handelaren. Maar gelukkig kun je deze lekkernijen ook gewoon zelf kopen, in onze winkel aan huis. Probeer dan zeker ook onze kruidenboter, natuurlijk gemaakt van de boerenroomboter.

Streekproducten kopen bij de boer?

Kopen bij de boer? Verser kan niet! Je bent van harte welkom in onze boerderijwinkel